Συνταγές

Κανταΐφι με ανθότυρο και μέλι

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
Μισό κιλό ανθότυρο Καραμήτρος
250 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
2 κουταλιές σούπας μέλι

Για το σιρόπι
1,5 ποτήρι νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλας

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να κάψει, και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το φύλλο με τα δάχτυλά μας να ξεχωρίσει, το χωρίζουμε στα δύο και το ραντίζουμε με το βούτυρο.
Προσοχή όμως, το βούτυρο δεν πρέπει να είναι καυτό όταν περιχύνουμε το φύλλο, γιατί θα μας λασπώσει. Απλώνουμε το μισό σε ταψί των 28 εκατοστών και το πιέζουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να το στρώσουμε στον πάτο του ταψιού. Χτυπάμε το ανθότυρο και το μέλι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και το ρίχνουμε πάνω στο φύλλο. Απλώνουμε το υπόλοιπο φύλλο από πάνω και το πιέζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και για μισή ώρα.
Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε την κανέλα και, όταν το γλυκό είναι χλιαρό, το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Επιστροφή στις Συνταγές
ENGLISH
GREEK
GOOGLE +
FACEBOOK
Αρχική | Εταιρία | Προιόντα | Πιστοποίηση | Διατροφή & Τυρί | Ανακοινώσεις  |  Συνταγές | Επικοινωνία
© Copyright 2013 Α. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. | Παραδοσιακά Τυροκομικά | Design Minimal